October 15, 2024

Jesenska študijska tura Mreže Izvorno slovensko na avstrijsko Koroško in Salzburško

10. - 11. oktober 2024

Študijska tura je potekala 10. in 11. oktobra 2024 in skoraj tridesetim udeležencem omogočila vpogled v trajnostno mobilnost in dobre prakse na področju turizma v Avstriji.

Posestvo Taggenbrunn

Prvi dan so obiskali Beljak, kjer sta jim predstavnika občine Mag. Walter Egger in DI Mahir Karic predstavila trajnostni koncept lokalne ponudbe - projekt gurmanske tržnice Josefsmarkt. Sledil je obisk posestva Taggenbrunn, zgodbo katerega so jim predstavili skozi voden ogled in kulinarično razvajanje, ki je od maja 2024 v rokah v Sloveniji dobro poznane družine Jezeršek.

Trajnostna mobilnost v Werfenwengu

Drugi dan so raziskovali trajnostne rešitve v destinaciji Werfenweng, in jih izkusili iz prve roke. Sprejela sta jih direktor lokalne turistične organizacije Josef Holzmann in nekdanji župan, ki je zaslužen za številne primere trajnostne mobilnosti po kateri je kraj poznan in je danes predsednik združenja Alpske perle, katerega slovenska člana sta Bohinj in Bled, Peter Brandauer. Udeležencem so predstavili Travel Charme Bergresort Werfenweng in  lokalni smučarski muzej.

Smučarski muzej v Werfenwengu

Zahvala za odlično organizacijo izleta gre Iloni Stermecki iz agencije Pohorje Turizem, ki je s svojo ekipo poskrbela, da so bili v varnih rokah in se počutili nadvse prijetno.

Prenesi PdfPredstavitev